Adományozás

Koronavírus

A koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai minden embert, céget és szervezetet mélyen érintenek. Fontos, hogy saját problémáink mellett ne feledkezzünk meg azokról sem, akiket eleve nagyon nehéz helyzetben értek a világjárvány következményei: akiknek nincs biztonságot adó otthonuk, akiknek nincsenek tartalékaik. Segélyszervezetünk küldetése, hogy az összefogás erejével segítsük a bajbajutottakat és nélkülözőket, változatlan akkor is, amikor minden korábbinál nagyobb kreativitásra és bölcsességre van szükség, hogy jól segítsünk.

Járványhelyzetben sem engedjük el a rászorulók kezét!

Így segítettünk eddig

Kiknek segítünk?

Országos Segélyközpontunkban a befolyt támogatásoknak és önkénteseink megfeszített munkájának köszönhetően 1000 darab élelmiszerekből, valamint higiénés cikkekből álló csomagot állítottunk össze családok számára.

A szigorú ki- és bejárási tilalom miatt az átmeneti otthonainkban élő családok teljes ellátásáról, valamint a gyermekek digitális oktatásához szükséges feltételekről nekünk kellett gondoskodnunk. Tableteket biztosítottunk az intézményeinkben élő gyermekek számára, munkatársaink pedig mindent megtettek azért, hogy az eszközök segítségével a gyerekek megfelelően tudjanak bekapcsolódni a tanulásba. Több központunk munkatársai vállalták azt is, hogy azon látókörünkben élő otthon maradó gyerekek számára, akik nem rendelkeznek internet kapcsolattal vagy technikai eszközökkel, házhoz viszik a kinyomtatott tananyagokat.

A Dunavarsányi Idősek Otthonában teljes zárlatot rendeltünk el az itt élő veszélyeztetett korúak védelmének érdekében. Munkatársaink is beköltöztek az otthonba és amellett, hogy a lakók mindennapi szakképzett ellátásáért felelnek, testi és lelki egészségük ápolásáról is gondoskodnak. Üzembe helyezésre került egy új ózongenerátor is, amely óriási segítséget jelent a krízishelyzetben a szobák sterilizálásában, az idősek megóvásában.

Hajléktalanokat segítő intézményeinkben a higiénés és védekezési feltételek szigorítása létfontosságúvá vált. Az ország három pontján közel 1000 fedélnélkülinek segítünk. Munkatársaink kitartó küzdelmet folytatnak, hogy higiéniás szerek biztosításával és folyamatos edukációval segítség a koronavírus terjedésének megelőzését.

Az otthon maradás, bezártság idején megnövedekett a kapcsolati erőszak áldozatává váló segítségkérők száma, akikkel a járványhelyzet ugyan nem teszi lehetővé a személyes kapcsolattartást, de munkatársaink telefonon és az online térben is tovább segítik őket. Az érintettek számára közel 1000 alkalommal nyújtottak telefonos tanácsadást krízisambulanciáink munkatársai a járvány idején.

Sok látókörünkben élő, hátrányos helyzetű gyermek számára nehézséget okozott a digitális tanrendbe való bekapcsolódás. Esetükben a járványhelyzet hónapjai alatt további lemaradások halmozódtak fel. Annak érdekében, hogy ezeket a következő tanévre sikerüljön behozni, elindítottuk Kapaszkodó 2.0. programunkat az E.ON támogatásával. A féléves projekt keretében 3 régióban összesen mintegy 600 gyermek kap segítséget fejlesztő táborokban, foglalkozásokon és közösségi napokon a felzárkózáshoz.

A program részletei
Továbbra is segítheted azokat, akik nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány következményei miatt. Én is segítek
Adakozz

Adakozz

2 000 000 Ft cél: 5 000 000 Ft
40%
0 nap van hátra a kampányból
0 támogató