Adományozás
Románia

Románia

Az 1989-es romániai eseményeket követően segélyszervezetünk tevékenyen részt vállalt a külföldi segélyek célba juttatásában. Az ország stabilizálódását követő gazdasági fejlődés következtében a helyi igények és a segélyprogramok célja megváltozott.

Az elmúlt évtizedekben rendszeresen vettünk részt humanitárius segítségnyújtásban Erdélyt érintő katasztrófák esetén, és rendszeresen nyújtunk támogatást helyi partnerszervezeteink szociális munkájához. Célzott segélyprogramjaink keretében rászoruló családok és idősek ellátását támogatjuk Marosvásáhelyen és térségében.

Hogyan segítünk?

  • Gyerekfejlesztés Gyerekfejlesztés
  • Humanitárius segítségnyújtás Humanitárius segítségnyújtás
  • Vidékfejlesztés Vidékfejlesztés

Tevékenységünk

2019-ben összesen 200 erdélyi kisiskolás részesült iskolakezdési tanszertámogatásban melyek megfelelő szétosztását és a kedvezményezettekhez való eljuttatását önkénteseink és helyi pedagógusok végezték. A taneszköz adományt partnerszervezetünk, a marosvásárhelyi Lazarénum Alapítvány Diakóniai Központja által működtetett Pici Ház Utcagyerek Missziós ház és Lídia Otthon lakói, illetve a Marosvásárhelyen és környékén élő nagycsaládok gyermekei kapták.

Évek óta szervezünk karácsonyi adományosztást Erdélyben. 2019-ben természetbeni adománnyal támogattuk a marosvásárhelyi Lazarénum Alapítvány intézményeit és a látókörükben élő 170, maros megyei sokgyermekes családot. A 4 tonna szállítmány tartósélelmiszert és gyümölcsöt valamint tisztítószert tartalmazott. A szállítmány a családok ellátása mellett fél évre biztosította egy napközi otthonos gyermekotthon, egy árvaház és egy idősek otthona tartósélelmiszer és tisztítószer ellátását.

A 2000-es évek jelentős humanitárius segítségnyújtása volt a temesközi és székelyföldi áradások utáni szerepvállalás, mely során azonnali segélyezést végeztünk: építőanyag- és ingóságpótló vásárlási utalványokat osztottunk a károsultaknak, intézményeket és közösségi épületeket újítottunk fel, játszótereket alakítottunk ki. Mindezek mellett Magyarlapádon, Csángóföldön, a Gyimesekben, Kelet-Moldvában, Dél-Romániában és az ország további területein nyújtottunk elsősorban természeti katasztrófákat követően azonnali segítséget.

Számok tükrében

Támogató partnereink
Lebonyolító partnereink