Adományozás
Koronavírus világjárvány – 2020

Koronavírus világjárvány – 2020

A koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai világszerte mélyen érintették az emberek, cégek és szervezetek mindennapi életét. Segélyszervezetünk küldetése a járványhelyzetben is változatlan: segítséget nyújtani a bajbajutottaknak és nélkülözőknek, azoknak a rászorulóknak, akiket eleve nagyon nehéz helyzetben értek a világjárvány következményei.

A jelentős magyarországi segítségnyújtáson túl kifejezetten erre a célra kapott forrásokból folytatjuk nemzetközi tevékenységünket is, és több helyszínen nyújtunk humanitárius segítséget a világjárvány nyomán kialakult helyzetben.

Irak

Irak

A koronavírus vészhelyzetre reagálva erbili központunk orvosi védőfelszereléseket szerzett be, és juttatott el két járványkórház részére.
Kórházanként többek között 5 000 orvosi maszk, 10 000 pár gumikesztyű, 2 000 izolációs köpeny, 100 liter kézfertőtlenítő-koncentrátum, 50 oxigénmaszk, valamint oxigénszabályozók, gégetükör-szettek, lézeres hőmérők kerültek kiosztásra. Az akciót nehezítette az érvényben levő szigorú kijárási korlátozás, melyet figyelembe véve segélyszervezetünk a helyi kormányzattal szorosan együttműködve és koordinálva hajtotta végre.

További információ az iraki segítségnyújtásról
Ukrajna

Ukrajna

A koronavírus járványhelyzet kialakulásának első napjaiban megkezdtük Kárpátalján azon intézmények támogatását, amelyek az érintett lakosság ellátásban vállalnak szerepet. Fertőtlenítő szereket orvosi maszkokat, higiéniai eszközöket biztosítottunk beregszászi egészségügyi és szociális intézményeknek és rászoruló helyi lakosoknak. Ezenfelül élelmiszer és higiéniás csomagokkal is támogatjuk a nehéz helyzetben élőket, valamint egészségügyi dolgozókat. A magyar kormány COVID19 védőeszköz támogatását szervezetünk juttatta el a kárpátaljai kórházaknak, egészségügyi intézményeknek. A járvány idején az egészségügyi szolgáltatások Kárpátalján is csak korlátozottan érhetőek el, ezért a a Doktor24 Egészségközponttal videókonzultációs lehetőséget tettünk elérhetővé kárpátaljai magyaroknak.

Libanon

Libanon

A világjárvánnyal együtt korábban nem tapasztalt gazdasági válság sújtja Libanont. A libanoni font értéke kevesebb, mint a felére csökkent, az ország pedig a teljes csőd határán áll. Reagálva a kialakult körülményekre, segélyszervezetünk a Hungary Helps támogatásával kezdett élelmiszercsomagok szétosztásába rászoruló családok számára. Beirut-ban 262 nehézsorsú család részesült adományban, a projekt összértéke 6 millió forint.

Pakisztán

Pakisztán

A koronavírussal fertőzöttek és a betegségben elhunytak száma Pakisztánban is igen jelentős. A helyzet enyhítése érdekében segélyszervezetünk élelmiszerek és higiéniás csomagok szétosztását tervezi a raiwind-i egyházkerületben a Hungary Helps finanszírozásában. A projekt kedvezményezettei az egyházkerületben élő nehézsorsú családok, a támogatás összértéke pedig 6 millió forint.