Adószám: 19662927-1-43
Számlaszám: 11705008-20464565
Váltás klasszikus nézetre

Családok

Valódi esély az újrakezdésre

5 családok átmeneti otthonát működtetünk, ahol a szülő(k) és a gyermekek családként együtt maradva kapnak valódi esélyt a továbblépésre. Tapasztalt szakembereink a család helyzetét feltérképezve, velük szorosan együttműködve nyújtanak személyre szabott segítséget. A családok az itt töltött 1-1,5 év alatt életvezetési, jogi, pszichológiai, szociális és álláskeresési segítséget is kapnak az önálló újrakezdéshez.

Segítség krízishelyzetbe került családoknak

Célunk az azonnali, hatékony és rugalmas segítségnyújtás mindazon gyermekes családoknak, akik egy krízishelyzet, vagy súlyos anyagi probléma miatt gyors segítségre szorulnak, és a támogatással megelőzhető, hogy tartósan nehéz helyzetbe kerüljenek.
A szervezetünkhöz érkező egyéni segélykérésekkel külön intézmény, az Országos Segélyközpont foglalkozik, mely évente több tízezer kérést kezel szilárd szakmai elvek mentén, körültekintően.

További információk Segélyközpontunkról

Modellprogram Kastélyosdombón

Kastélyosdombón egyedülálló családok átmeneti otthona intézményt hoztunk létre 2013-ban. Az itt működő modellprogram különlegessége, hogy a szülők elméleti és gyakorlati mezőgazdasági és állattenyésztési képzésben vesznek részt, és bekapcsolódnak az intézmény területén kialakított mintagazdaság tevékenységébe. Az így elsajátított tudást is azt a célkitűzést szolgálja, hogy a családok kiköltözésük után, háztáji gazdálkodással minél inkább önellátókká váljanak. A programban sikeresen részt vevő családok számára a kiköltözést követően lehetőséget kínálunk a térségben való letelepedésre sorsfordító házaink egyikében, melyeket a családok hosszú távon akár meg is vásárolhatnak.

További információk modellprogramunkról

Térségfejlesztés

Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű régiójában, a Gönci járásban 2018-ban kezdtük meg a térség felzárkóztatását célzó tevékenységünket. A Végtelen lehetőség elnevezésű projekt keretében Vizsoly és Boldogkőújfalu településeken Jelenlét Pontokat hoztunk létre, Boldogkőújfalun pedig Biztos Kezdet Gyerekházban nyújtunk segítséget hátrányos helyzetű kisgyermekes családoknak.

A Jelenlét Pontokon gyakorlati, személyre szabott segítséget kínálunk a hátrányos helyzetű lakosoknak. Programjaiban a gyermekeket és szüleiket is megszólítjuk. A Gönci járás 30 településén végezzük tevékenységünket.

Felzárkózó települések

Segélyszervezetünk 2019 második felében kapcsolódott be a „Felzárkózó települések” elnevezésű kormányzati program megvalósításába. Ennek segítségével Lakócsán, Kastélyosdombón, Vizsolyban, Boldogkőújfalun, Felsődobszán és Pusztakovácsi-Kürtöspusztán kezdünk meg közösségfejlesztésen alapuló komplex felzárkóztató tevékenységet.

A leghátrányosabb helyzetű települések támogatása hiánypótló szolgáltatások (egyéni és közösségi gyermek-fejlesztő programok, élménynapok, prevenciós iskolai programok, munkaerő-piaci fejlesztés stb.) és a folyamatos helyszíni jelenlét biztosításával valósul meg.