Adományozás
Hazai tevékenységünk

Hazai tevékenységünk

Az év 365 napján azon dolgozunk, hogy az átmeneti segítségen túl kitörési pontokat is tudjunk nyújtani a szegénységből.
Kapaszkodó gyermekprogram

Kapaszkodó gyermekprogram

Nagy hangsúlyt fektetünk a rászoruló gyermekek fejlesztésére, felzárkózásuk elősegítésére: Kapaszkodó programunk keretében a támogatott gyerekeket különböző fejlesztő foglalkozásokon és közösségi programokon vehetnek részt rendszeresen. A foglalkozások sokfélesége és a személyre szabott fejlesztési tervek esélyt adnak a változásra. Arra törekszünk, hogy a gyermekek minden segítséget megkapjanak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez.

További információ programunkról
Szegénység elleni küzdelem

Szegénység elleni küzdelem

Célunk, hogy esélyt kínáljunk a krízishelyzetbe került és a szegénységből kiutat kereső családoknak. Így az átmeneti segítségen túl minden eszközzel arra törekszünk, hogy kitörési lehetőséget nyújtsunk a szegénységből. Országos intézményhálózatunkban dolgozó szakembereink nemcsak kézzelfogható segítséget nyújtanak a legrászorultabbak számára, hanem segítenek képessé válni a családoknak arra, hogy nehézségeiket, problémáikat önállóan oldják meg.

Bántalmazás elleni küzdelem

Bántalmazás elleni küzdelem

Fontos célkitűzésünk a kapcsolati erőszak elleni küzdelem. Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk az érintettek ellátása terén, országszerte számos intézményünk kínál segítő szolgáltatásokat számukra. Rendszeres kampányaink és prevenciós programjaink keretében a kapcsolati erőszak jeleire, illetve a megoldási lehetőségekre hívjuk fel a figyelmet.

Szenvedélybetegek segítése

Szenvedélybetegek segítése

A kilencvenes évek második felétől foglalkozunk szenvedélybeteg ellátással. Nappali ellátásaink célja a hozzánk fordulók fizikai, lelki állapotának szinten tartása, függőségek és azok hátterének kezelése. Az utóbbi években az alkohol és drogproblémák, a játékszenvedély kialakulásának megelőzése is fontos célja prevenciós foglalkozásainknak, amelyeket elsősorban fiatalok között végzünk.

Modellprogram Kastélyosdombón

Modellprogram Kastélyosdombón

Kastélyosdombón egyedülálló családok átmeneti otthona intézményt hoztunk létre 2013-ban. Az itt működő modellprogram célja, hogy az egykori kastélyban létrehozott otthonba érkező családok valódi esélyt kapjanak az újrakezdésre. A program keretében segélyszervezetünk megoldást kínál a családok lakhatási problémájára, a szülőket visszavezeti a munka világába, valamint segítséget nyújt a családoknak a gyermekek hozott hátrányainak leküzdésében is.

Kiknek segítünk?

Szociális és fejlesztő központjaink - Regionális központjainkon keresztül 17 településről több mint 80 szolgáltatással segítjük a rászorulókat

<b>Szociális és fejlesztő központjaink</b> - Regionális központjainkon keresztül 17 településről több mint 80 szolgáltatással segítjük a rászorulókat

{{filter.label}}: {{filter.termName}}